top of page
  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle

Praktijkdagen cursus Team AAI – level 1 Coaching-on-the-job

(N.B. deze praktijkdagen zijn alleen bedoeld voor cursisten van bovengenoemde cursus)

Het is de bedoeling dat je binnen een half jaar na afronden van de 5 lesdagen van de cursusdagen Team AAI 3 keer een oefensessie hebt gedaan (coaching-on-the-job). Nicky Jenken is degene die deze coachings superviseert. Het is de bedoeling dat je je verslag van deze sessies binnen een week nadat ze hebben plaatsgevonden, opstuurt naar Nicky (nicky@pets4care.nl).


Jullie hebben allemaal de vragenlijst ontvangen over hoe je een sessie vorm geeft. Tijdens de oefensessie bespreken we eerst wat je wilt gaan doen, hoe je daarop gekomen bent en wat je doel is, en daarna ga je het uitvoeren (ongeveer een kwartier). Daarna bespreken we wat je hebt ervaren, wat ik heb gezien en welke tips je eruit mee kunt nemen voor de volgende keer. Er wordt ook een filmpje van de sessie gemaakt dat aan je wordt opgestuurd, zodat je het ook nog eens terug kunt kijken.


De activiteit die je tijdens zo’n sessie doet moet aansluiten bij je hond. Wat hij leuk vindt en wat hij kan. Het doel van veel van dit soort sessies is plezier maken en plezier delen. We willen graag zien hoe jij je hond begeleidt voor tijdens en na de sessie. Als je geen coach bent, hoef je dus ook geen coach activiteit te laten zien, als je geen therapeut bent ook geen therapiesessie. Mogelijk gaan jullie bezoeken in het verpleeghuis afleggen, of kinderen bezoeken. Het gaat om plezier. Hou het klein. Less is more. Je oefent bij Pets4Care met een stagiaire. Zij speelt geen rol, zij is gewoon zichzelf. Mocht je bijvoorbeeld in een verpleeghuis gaan werken na afronden van de cursus, dan kun je prima een activiteit met snuffelmat met deze persoon doen, maar zij zal geen dementerende oudere ‘spelen’.

Belangrijk is wel dat we goed omgaan met elkaars privacy; namelijk dat we de filmpjes niet delen met derden en enkel gebruiken voor het doeleinde waarvoor het is gemaakt: de oefensessie. Het filmpje wordt door ons verwijderd zodra we van jou hebben gehoord dat je hem hebt ontvangen.

 

Data en kosten
De kosten voor deze oefensessies bedragen € 50,00 per sessie. Data om in te schrijven voor een coaching-on-the-job zijn:

 

28 augustus, 4, 11, 18, en 25 september 2020.


Voor ieder team wordt een uur gereserveerd. Je kunt contact opnemen met Nicky (nicky@pets4care.nl) als je een oefensessie wilt inplannen op één van de data.

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
bottom of page