top of page
  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle

Workshop: Coachen met paarden

 Leren door ervaren

Coaching met paarden gaat niet over paardrijden en ook niet over hoe om te gaan met paarden. De coachsessies kenmerken zich door activiteiten die plaatsvinden op de grond, naast het paard. Sessies met paarden bieden een “speelterrein” van confrontatie-, oefen-, en leermogelijkheden. Je leert door ervaren in een emotioneel en fysiek veilige omgeving.

Voor wie?

Ben je toe aan een volgende stap in je ontwikkeling? Jezelf leren kennen? Je bewust worden van je kwaliteiten en je valkuilen? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat coaching met paarden is?

Hoe?

Coaching met paarden is een ervaringsgerichte methode. Weinig praten, en vooral veel doen! Actie die leidt tot ervaren, reflecteren en experimenteren. Uitgangspunt is dat jijzelf de oplossing voor jouw vragen in je hebt. Het paard is daarbij je coach, de paardencoach faciliteert en begeleidt het proces.

 

Waarom paarden?

Paarden hebben het vermogen mensen te kunnen raken. Tijdens de omgang met paarden komen veel zaken op een natuurlijke manier aan de orde. Denk aan non-verbale communicatie, assertiviteit, creativiteit, probleemoplossend vermogen, leiderschap, verantwoordelijkheid, samenwerking, relaties en vertrouwen. Paarden kunnen voorzien in prachtige metaforen voor het omgaan met allerlei situaties in het dagelijks leven.

Pets4care heeft een aantal workshops die in principe ieder voorjaar en najaar georganiseerd worden. Ze zijn vaak doelgroepgericht en hebben tot doel om je te stimuleren om creatief aan de slag aan te gaan met toepassingen in AAI. De workshops kunnen ook interessant zijn voor diegenen die zich willen oriënteren op het werkveld en mensen die de cursus dierbegeleider hebben gedaan en meer willen weten van de doelgroep waar ze mee (gaan) werken. De opzet van de workshops is interactief van aard; na een korte inleiding gaan deelnemers zelf aan de slag a.d.h.v. stellingen, opdrachten en casuïstiek. Praktische toepassingen staan centraal, hondengedrag en teamwork samen met je hond komen niet of nauwelijks aan de orde.

Voor alle workshops

Locatie: Driebergen-Rijsenburg

 

Tijd: 13.00-16.30 uur

 

Data: zie verder op de website onder het kopje ‘agenda’

 

Geen voorkennis vereist. Bewijs van deelname na afloop van de workshop.

 

Docent: Desiree van Veldhuizen

 

Kosten: € 95,00

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
bottom of page