top of page
  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle

Professionalisering

Sinds de officiele oprichting in 2007 heeft Pets4Care zich van meet af aan gericht op kwaliteit en professionaliteit. In de loop van de jaren is het opleidingsaanbod flink uitgebreid. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een toonaangevend opleidingsinstituut op het gebied van AAI met honden. De kracht van Pets4care ligt in de specifieke open, milde visie ten aanzien van zowel mensen als dieren, gecombineerd met onderbouwde theoretische en praktische kennis. 

 

Wij werken volgens internationale normen en kwaliteitsstandaarden van AIHAIO, ISAAT en in Nederland van het AKR. Pets4care certificeert teams (combinatie hond-handler) volgens criteria van PetPartners. 

 

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse koepelorganisatie:

aaizoo

Locatie

Alle cursussen en opleidingen vinden plaats op onze eigen cursuslocatie, centraal gelegen in het midden van het land, in het centrum van maarn.

 

Tuindorpweg 25, 3951 BD Maarn

 

Treinstation en bushalte is binnen enkele minuten lopen.

Waarom Pets4Care

Erkenning en accreditatie

Pets4care is geregistreerd in het register van het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Dat betekent dat alle opleidingen, cursussen en workshops erkend zijn. In het CRKBO kunnen onderwijsinstellingen worden ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs

Samenwerking wetenschap

Nog steeds is dit een vakgebied van pionieren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de VS, Duitsland, Oostenrijk en Groot-Brittannië, staat het vak AAI in Nederland nog steeds in de kinderschoenen en moet er nog veel werk worden verzet

Breed en gevarieerd aanbod

Pionierend zijn we gestart met de cursus dierbegeleider en nu bestaat er een breed aanbod met diverse cursussen, vervolgmodules, specifieke workshops en uiteraard de coachopleidingen. Met regelmaat worden bij- en nascholingen georganiseerd, zijn er netwerkdagen/intervisie- en supervisiemogelijkheden en voor instellingen kunnen wij maatwerk leveren. Bezoek één van onze laagdrempelige themabijeenkomsten om een indruk te krijgen van ons werk en de mogelijkheden die er zijn voor jou om te werken met je hond.

Wanneer je samenwerkt met je hond in een begeleiding voor mensen met een hulpvraag, en daarbij maakt het niet of het een therapie, coaching of een (vrijblijvende) activiteit is, heb je te maken met een specifieke doelgroep met al dan niet specifieke behoeften en hulpvragen. Bij Pets4care krijg je les van vakdocenten, mensen die expertise en ervaring hebben in een specifiek vakgebied.

De leidraad voor Pets4care is om samen te werken met de hond op een vriendelijke manier met compassie en respect voor zijn eigenheid. Voor alles geldt dat samenwerking zowel voor mens als dier plezierig hoort te zijn! Iedere hond is uniek en heeft zijn eigen karakter. Dat houdt in dat je hond kwaliteiten heeft (vaak zaken waarin hij plezier heeft), maar ook onmogelijkheden (dingen die hij niet leuk vindt of niet kan). Bij Pets4Care werken we met honden vanuit de relatie. Dat betekent dat de aandacht ligt op de combinatie mens-hond: het “team”. Alle trainers en docenten die met dieren werken, onderschrijven een visie, een code van ethiek, van waaruit zij hun werk doen. Die visie is neergelegd door AIHAIO in de “white paper”.

Expertise mensen en honden

bottom of page