top of page
  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle

Visie

De mensen hebben dit vergeten, maar jij moet het niet vergeten Dit is mijn geheim, het is heel eenvoudig: Alleen met het hart krijg je kijk op iemand. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.

Fragment uit: De kleine prins van Antoine de Saint-Exupéry

Alles staat met alles in in verbinding. Het leven, in al zijn aspecten, is als een stroom; een krachtige veranderlijke stroom die van alles teweegbrengt. Het leven is een dynamisch, veranderlijk proces, waarin verleden, heden en toekomst met elkaar in verbinding staan. Ieder leven is met een ander levend wezen verbonden. Wanneer mensen zich bewust zijn van het feit dat ze in verbinding staan met alles om zich heen, zijn ze in contact met zichzelf, maar ook met de natuur, de dingen en met anderen. Het is een dynamisch, wederkerig geheel, waarin objectiviteit en subjectiviteit met elkaar vervloeien. De directe relatie met alles om ons heen, de natuur, de dieren, de mensen en de dingen stelt ons in staat om het leven te voelen. Dieren kunnen daarin een bijzondere rol vervullen omdat zij namelijk als geen ander in het moment zijn en een beroep kunnen doen op het wezenlijke, het authentieke in ieder mens. Ervaringen, opgedaan in interacties met honden en paarden, kunnen mensen prachtige inzichten of directe bewustwording geven. Het is een prachtige manier van werken, die op een heel directe manier mensen laat voelen hoe het met ze is en wie ze zijn. Daarnaast onderstreept wetenschappelijk onderzoek dat er een positieve invloed van natuur is op de psychische en lichamelijke gezondheid van mensen. Groen is gezond! Buiten zijn, in verbinding zijn met natuur, doet mensen en goed en stimuleert persoonlijke groei op allerlei gebied.

Het samenwerken met honden en paarden in gezondheidszorg- en welzijnstrajecten vereist kennis van mensen die hulp nodig hebben én van het natuurlijke, vrije gedrag van dieren. Professionalisering van het vakgebied is daarom noodzakelijk, waarbij veiligheid, verantwoordelijkheid en respect voor de individuele waardigheid gewaarborgd zijn voor mens en dier.

 

Missie

 

Pets4care wil dierondersteunende toepassingen en activiteiten in en met natuur voor mensen onder de aandacht brengen door middel van het geven van trainingen, cursussen en opleidingen, voorlichtingsactiviteiten en door het faciliteren en uitvoeren van begeleidingstrajecten met honden en paarden aan kwetsbare kinderen en jongeren die daar de financiele middelen vaak niet voor hebben. Tevens streven we naar professionalisering van het vakgebied door middel van het initiatieren en meewerken aan wetenschappelijk onderzoek en het delen en verspreiden van kennis.

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
bottom of page