top of page
  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle

Certificering en Evaluatie

Je kunt jezelf samen met je hond laten certificeren. Mensen die de cursus Team AAI-level 1 hebben gevolgd of vergelijkbaar zijn geschoold, kunnen een evaluatie doen samen met hun hond. Na een geslaagde evaluatie wordt je een “gecertificeerd team AAI” samen met je hond.

De evaluatie is vooral een beoordeling die de individuele geschiktheid van het team beoordeelt. Hierbij wordt o.a. in rollenspelen bekeken hoe goed de begeleider het gedrag van het dier kan interpreteren en begeleiden, hoe de samenwerking is tussen mens en dier en hoe wordt gereageerd op onverwachte of ongewone voorvallen.​ 

De evaluatie bestaat uit twee delen: in het eerste deel gaat het om de controle die de begeleider heeft over zijn dier. Volgt het dier basiscommando’s zoals zitten, liggen, blijven en netjes volgen. In het tweede deel worden de omstandigheden gesimuleerd die tijdens een AAI-sessie kunnen plaatsvinden. Doel hiervan is om de specifieke geschiktheid en kwaliteiten van ieder individueel team helder te krijgen. 

Download hier het evaluatieprotocol. Daarin staat precies te lezen wat de eisen en voorwaarden zijn, er is uitleg over de criteria en alle oefeningen staan beschreven. Ben je geslaagd voor de evaluatie, dan ontvang je een certificaat en een evaluatieverslag. Een gecertificeerd team is in staat om verantwoord en veilig te werken. Pets4care certificeert volgens criteria van PetPartners.

Minimumleeftijd begeleider: 18 jaar.

Minimumleeftijd hond:  De hond dient tenminste 1,5 jaar oud zijn.

 

Locatie: Maarn

 

Kosten: € 75,00

 

Data: individuele afspraak. Neem contact op via info@pets4care.nl of via het inschrijfformulier

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
bottom of page