top of page
  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle

Cursus: Dog Assisted Team Coaching

Tweedaagse train-de-trainer hoe Dog Assisted Coaching ingezet kan worden als teaminterventieVeel mensen werken in teamverband. En mensen werken ook het liefst samen met collega’s waarin zij zichzelf herkennen. Voor honden werkt dit ook vaak zo. Zij spelen het makkelijkst met vreemde soortgenoten als ze van hetzelfde ras zijn. Het verschil is alleen dat de hond niets hoeft te bereiken. Teams streven een doel na en een goede samenwerking met verschillende type mensen is daarbij een voorwaarde. 
In de cursus leer je hoe je door middel van Dog Assisted Coaching een teaminterventie kunt doen om samenwerking te bevorderen en resultaatgerichtheid te vergroten. 

Doelsstelling


Na deze training heb je:
Inzicht in groepsprocessen.
Inzicht in het verschil tussen individuele coaching en teamcoaching, zowel voor jezelf als coach als voor je hond.
Ervaring opgedaan met aangereikte handvatten en werkvormen van Dog Assisted Coaching voor teams.

Voor wie
Dog Assisted Coaches die de basisopleiding hebben afgerond. 

Lesprogramma


Dag 1 
Kennismaking
Belang van een goed intakegesprek
Groepsprocessen 
Luisteren naar je hond 
Teamrollen Dag 2: Communicatie binnen teams 
Kwaliteiten en uitdagingen; analyse van teams
Voor welk soort coaching met teams is jouw hond geschikt? Arbeidsvoorwaarden voor jullie als team
Feedback geven en ontvangen

De cursusdagen zijn interactief en theorieblokjes worden afgewisseld met praktische oefeningen.
 

Studiebelasting buiten cursusdagen om:


Verplichte literatuur:

Aantal hoofdstukken uit Communiceren met ziel en zakelijkheid van Silvia Blankestijn en Aan de slag met teamcoaching (Lingsma). Artikel: In wat je wilt er is er altijd een weg (zie pdf)
https://www.tvc.nl/nl/actueel-en-nieuws/hoe-je-teamdiversiteit-voor-je-kunt-laten-werken 

Data, tijden en locatie


Deze nascholing vindt plaats in de omgeving Utrechtse Heuvelrug. Bij aanmelding ontvang je de precieze locatie. Data kun je vinden onder het kopje “agenda”.

 

Tijden

10.30- ca. 16 uur.Kosten


€ 375,00

 DocentenDominique van Dam is eigenaar van full service media bureau Letters and Concepts. Onder de naam Paw Paw Dog Assisted Coaching levert zij ook coaching en begeleiding op maat voor particulieren, medewerkers van organisaties en teams. Ze werkt hierbij samen met Bisou, een Australian Labradoodle. Dominique heeft een achtergrond in zowel de journalistiek, in culturele antropologie en het bedrijfsleven. 

Laura van Brummelen is eigenaar van coachpraktijk LFcoaching. In de praktijk komen zowel kinderen, volwassenen als teams met verschillende coachvragen. Naast dat Laura met Famke, haar zwarte labrador coacht, gebruikt zij ook nog de werkvormen Transactionele Analyse, NLP en systemsisch werken. Laura heeft een achtergrond in het HR werkveld zowel in de rol van coach, adviseur en manager bij zowel bij grote als kleinere organisaties profit en non profit. Aanmelden
Geïnteresseerd? Opgeven voor deze unieke en leuke bijscholing doe je door een mailtje te sturen naar: info@lfcoaching.nl

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
bottom of page