top of page
  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle

Cursussen

Team Animal Assisted Interventions met hond - Level I

Een uitgebreide basiscursus voor mensen die hun eigen hond willen inzetten en begeleiden in Animal Assisted Interventions.

Dog Assisted Team Coaching

Tweedaagse train-de-trainer hoe Dog Assisted Coaching ingezet kan worden als teaminterventieVIDA – Weerbaarheidstraining voor kinderen

Vida is een ervaringsgerichte weerbaarheidstraining voor kinderen waarbij de hond wordt ingezet als co-therapeut. Vida is gebaseerd op theorie en leerprincipes uit de haptonomie en Rots&Watertraining.

 

zie www.haptonomie.nl en www.rotsenwater.nl.

Dierbegeleider

Dé basiscursus voor mensen die hun eigen hond willen inzetten en begeleiden in AAI-trajecten (dierondersteunende begeleidingen of therapieën). In deze cursus leren begeleiders (vrijwilligers én professionals) op een veilige en verantwoorde manier hun honden in te zetten in begeleidingstrajecten voor mensen die hulp nodig hebben.

Stress, angst en hondenfobie

Stress is in wezen alledaags en niet te vermijden. Iedereen is weleens zenuwachtig af angstig. Schrikken voor een auto waarvoor je moet wegspringen, nerveus voor een tentamen of je zorgen maken over de gezondheid van een geliefde. Elke situatie of verandering die een aanpassing vergt, veroorzaakt stress. Stress is in principe niet ongezond, maar in veel situaties nuttig om optimaal te kunnen presteren en functioneren. Maar wanneer wordt stress ongezond?

Burn-out en overspannenheid

Burn-out of overspannenheid komen vaak voor. Tegenwoordig in toenemende mate ook bij jonge mensen. Teveel stress op het werk of in de privé-situatie kunnen een burn-out veroorzaken. Kenmerkend voor een burn-out is een gevoel van fysieke, emotionele en geestelijke uitputting. Coaches en andere hulpverleners worden met regelmaat met burn-out problematiek geconfronteerd.

Trauma

In deze cursus ligt de nadruk op de meerwaarde die Dog Assisted Interventions kunnen hebben voor getraumatiseerde clienten door middel van het opdoen van zintuigelijke ervaringen en lichaamsbewustzijn. In deze 2-daagse cursus worden blokjes theorie afgewisseld met oefeningen.

Verlies en Rouw

Er wordt aandacht besteed aan het belang van het erkennen en uiten van emoties. Pas wanneer bijvoorbeeld verdriet, maar ook woede en angst aandacht en erkenning krijgen, kan de last lichter worden zodat rouwenden beter in staat zijn verlies met zich mee te dragen. Daarnaast wordt er specifiek aandacht besteed aan de meerwaarde die de hond kan hebben in een rouw- en verwerkingsproces van een

Natuur- en Wandelcoaching

Deze module staat open voor mensen die een professionele achtergrond hebben in zorg en welzijn en die wandel- en natuur coaching (meer) willen gaan gebruiken in hun werk

Please reload

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
bottom of page